Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A lenmag gyógyhításairól
  2024-02-06 23:27:58, kedd
 
 



A lenmag egészségmegőrző hatással bír, a népi gyógyászat előszeretettel alkalmazza.

A lenmagot (Lini semen) már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Erre jó bizonyíték, hogy az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellett találtak lenmagokat, melyeket valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági útra. Hippokratész már Kr. e. 500 körül említi a lenmagot testi fájdalmak, hurut és hasmenés elleni gyógyszerként. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben házi lenmag(Lini semen) néven hivatalos drog.

A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben. A legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.

Serkenti az agyműködést
A test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek működésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Ízületi gyulladás
Megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmat illetve az összautoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez járul hozzá.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása
A lenmag kitűnő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evőkanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.

A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.

Ekcéma
A lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen
Epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.

Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély
A gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás
A sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.

Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tűzön forraljuk felére a vizet. Szűrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok
A prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos, a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák
A rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.

Kanadai kutatók meglepő eredményekről számoltak be a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatban. Felfigyeltek arra, hogy a lenmag segít a mellrák leküzdésében.

A mellrákban szenvedő nőknél lenmagot tartalmazó péksütemények rendszeres fogyasztásának hatására jelentős mértékben csökkent a tumor növekedése, sőt sok esetben a daganat zsugorodni kezdett. A kutatók szerint ezt a hatást korábban állatkísérletekben is sikerült kimutatni. Prof. Donald Brother szerint az lenne a legoptimálisabb, ha a lenmag a rák megelőzésében is segítene. A kanadai tanulmány során első ízben sikerült tudományosan igazolni, hogy rosszindulatú daganatok élelmiszer fogyasztásának hatására fejlődtek vissza.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés
A szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek
A lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés
A téli rosttalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk. A lenmag megduzzad a bélben, ami tágulási ingert vált ki, ez aktivizálja a bélmozgást, és ez székeléshez vezet.

Rovarcsípés
A rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képes kiszívni minden mennyiségű mérget a szervezetből, ami csak csípés útján került be.

Gyulladásos sebek
A gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: nélkülözhetetlen, tehermentesíteni, meggyorsíthatjuk, tulajdonságával, cukorbetegeknek, hatékonyságának, egészségmegőrző, legoptimálisabb, tulajdonságának, izomrendszerre, táplálékunkban, csökkentéséhez, megkeményedett, megakadályozva, veszedelmesebb, keletkezéséről, lenmagpakolást, megszabadulunk, fogyasztásának, székrekedéssel, bőrbetegségtől, előszeretettel, legértékesebb, gyógyítójának, gyógyulásának, összehúzódása, elvégezhetjük, eredményekről, gyógyszerként, fogyasztással, bőrbetegségek, próbálkozzunk, jelentéktelen, szívszélhűdés, megelőzésében, táplálékunkká, lenmag egészségmegőrző, népi gyógyászat, egyiptomi sírkamrákban, halottak mellett, túlvilági útra, lenmagot testi, szervezet számára, szervezetnek szüksége, ásványok közül, test koleszterin, nélkülözhetetlen zsírsavat, közönséges zsírok, kapilláris vérerek, tulajdonságával számos, degeneratív betegségek, összautoimmun betegségek, Magyar Gyógyszerkönyvben, Gazdag, Donald Brother,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Emlék  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Aki szeret, annak senki sem id...  Maradék idő  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Messziről jött ember  Messziről jött ember  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  György napra  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Muratáj  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  A föld szépségéért  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ma  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Az embernek a társa: hiányzik.  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  William Shakespeare idézet  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjszakát  Sokkal bölcsebb a természet,  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Különös!  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Föld napja április 22  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  A keserű igazság  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  képre írva  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lenmag egészségmegőrző, népi gyógyászat, egyiptomi sírkamrákban, halottak mellett, túlvilági útra, lenmagot testi, szervezet számára, szervezetnek szüksége, ásványok közül, test koleszterin, nélkülözhetetlen zsírsavat, közönséges zsírok, kapilláris vérerek, tulajdonságával számos, degeneratív betegségek, összautoimmun betegségek, lenmag kitűnő, légutak gyulladásos, hörghurut lefolyásának, lenmag fogyasztása, görcsös összehúzódás, fontos szervünkkel, bőrbetegségek gyógyulásának, esetben azonban, kanál olíva, említett módon, epekő keletkezéséről, megkeményedett anyagok, epekő hatásának, gyomorsav termelésére, gyomorfekély gyógyulásához, fogyasztás mellett, fájó részre, csésze vízhez, maradékból pedig, fájó testrészre, prosztata gyulladás, linolenic zsírsav, lenmagban ebből, esszenciális zsírból, rákos megbetegedés, esszenciális olaj, legtisztább kénes, sovány tehéntúróval, német tudósnő, mellrák elleni, lenmag segít, mellrák leküzdésében, mellrákban szenvedő, tumor növekedése, daganat zsugorodni, kutatók szerint, hatást korábban, kanadai tanulmány, szív működésére, páratlan olaj, koleszterin csökkentő, lenmag olyan, anyag szükség, gyomorsav romboló, emésztő szervek, belek tartalmának, felesleges koleszterint, glukóz jelenlétét, téli rosttalan, őrölt lenmag, rendszeres bélmozgás, olajos rostot, lenmag megduzzad, rovarcsípés nagyon, méhecske csípésére, őrölt lenmagból, gyulladásos sebek, folyamat sokáig, kanál gyömbér, pépet rátesszük, megszáradt kötést, összes genny, nélkülözhetetlen, tehermentesíteni, meggyorsíthatjuk, tulajdonságával, cukorbetegeknek, hatékonyságának, egészségmegőrző, legoptimálisabb, tulajdonságának, izomrendszerre, táplálékunkban, csökkentéséhez, megkeményedett, megakadályozva, veszedelmesebb, keletkezéséről, lenmagpakolást, megszabadulunk, fogyasztásának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.